Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

AGM - eco solutions / tretman otpadnih voda

Tehnologija, consulting, oprema i sve ostalo za tretman otpadnih voda

*** Ekskluzivni i ovlašteni distributer opreme robne marke ISEA Italija

Astral Multi - Action / Hlorne tablete

Astral Multi - Action - jeste multifunkcionalna, sporotopeća hlorna tableta sa produženim baktericidnim djelovanjem koja služi za dezinfekciju efluenta (pročišćene otpadne vode) koji se ispušta iz septičkih jama ili iz bioloških uređaja za tretman kućanskih i komunalnih otpadnih voda i to tako da se hlorisanjem efluenta i time izazvanom oksidacijom vode vrši uništavanje svih vrsta patogenih bakterija i drugih mikroorganizama, kao i algi.

Sigurnost: Rukovanje hlornim tabletama ne zahtjeva posebne mjere predostrožnosti. Pri rukovanju potrebno koristiti zaštitne rukavice i naočale. U slučaju kontakta s očima obilno isprati vodom i odmah se obratiti liječniku.

Primjena: Koristi se u tretmanu otpadnih voda za dezinfekciju efluenta kod septičkih jama i bioloških uređaja.

Doziranje: Ovisno o protoku efluenta koji izlazi iz nekog uređaja za tretman otpadnih voda , po potrebi se ubacuje po jedna hlorna tableta od 200 g u sklop za dezinfekciju koji se nalazi na izlaznoj cijevi iz septičke jame ili biološkog uređaja, i to tako da kada se prethodna tableta otopi onda ubaciti u sklop za dezinfekciju narednu tabletu. Ovisno o vanjskoj temperaturi i protoku efluenta kroz sklop za dezinfekciju, jedna hlorna tableta može dezinficirati maksimalno do 30 m3 efluenta prije nego se u potpunosti istopi. Svaki korisnik treba empirijski ustanoviti koli je to period kada treba ubaciti novu hlornu tabletu.

Sastav: Sadrži stabilizovani hlor koji se blago rastvara u vodi.

Čuvanje: Može se skladištiti 2 godine na suhom mjestu.

Pakovanje: 1.000 g (5 tableta po 200 g)

Rok trajanja: naznačen na deklaraciji