Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

AGM - eco solutions / tretman otpadnih voda

Tehnologija, consulting, oprema i sve ostalo za tretman otpadnih voda

*** Ekskluzivni i ovlašteni distributer opreme robne marke ISEA Italija

Microlife DCD006 - Superiorni biološki rastvarač

 

Microlife DCD006 - Superiorni biološki rastvarač - koji brzo i efikasno pokreće sisteme i uređaje za tretman otpadnih voda, poboljšava postrojenja sa manje aktivnim muljem, štedi energiju, razgrađuje otpad, zaustavlja anaerobnu koroziju i pojavu neprijatnog mirisa, povećava učinkovitost i kapacitet preopterećenog sistema, sprečava blokade i uveliko smanjuje količinu mulja i time značajno prolongira periode čišćenja uređaja.

 

Sigurnost: DCD006 spada u KLASU 1 mikroorganizama koji ne zahtijevaju nikakve posebne mjere predostrožnosti kod primjene, transporta i skladištenja. Sadrži enzime koji mogu izazvati alergijske reakcije kod veoma osjetljivih ljudi i u tom slučaju potrebno se odmah javiti liječniku.

 

Primjena: Za Septičke jame,Biološke sisteme i crpne stanice.


Doziranje: Može se primijeniti direktno, ali puno je efikasnije razrijediti ga u omjeru 1:10 sa vodom na 30-40 °C i otapati do 15 min. Kod pokretanja postrojenja dozira se sa 25 g na 10 EBS (ekvivalentni broj stanovnika) i to 3 puta u prvoj sedmici a po 1 put u još naredne 3 sedmice. Svakih nekoliko mjeseci ponoviti doziranje, a pogotovo tokom sezona maksimalnog opterećenja postrojenja. Preporučuje se direktno ubacivanje u uređaj, mada može i kroz toalet.

 

Sastav: DCD006 su mikroorganizmi s dugotrajnim djelovanjem pričvršćeni na mineralne podloge. To je prah granulacije 160 mikrona. S.gustina:0,9-1. pH-vrijednost:6,5-7,5, miris: nema, boja:smeđa.


Čuvanje: Može se skladištiti 2 godine na 5-40°C, ukoliko nije izložen direktnoj sunčevoj svjetlosti ili vlazi.


Pakovanje: 100 g (4 pakovanja po 25 g u jednoj tegli) .


Rok trajanja: naznačen na deklaraciji