top of page

Microlife LCD002 - Biološki rastvarač

Microlife LCD002 - Biološki rastvarač u tečnom stanju koji neutralizira neugodne mirise proizvedene od strane anaerobnih mikroorganizama. Čisti, odmašćuje te razgrađuje naslage masti i tvari organskog porijekla na unutrašnjim površinama odvodnih cijevi i razgrađuje i tako smanjuje nakupine masti u mastolovima čime produžuje periode obaveznog čišćenja mastolova. Primjenjuje se u ugostiteljskoj, agro prehrambenoj industriji, ali i za bolju protočnost odvodnih sistema.


Sigurnost: LCD002 spada u KLASU 1 mikroorganizama koji ne zahtijevaju nikakve posebne mjere predostrožnosti prilikom primjene i transporta. Sadrži enzime koji mogu izazvati alergijske reakcije kod veoma osjetljivih ljudi i u tom slučaju potrebno se odmah javiti liječniku. Ne koristiti u prostorijama u kojima može doći u kontakt s hranom i ne korisitit proivod bez rastvaranja. Držati dalje od djece.


Primjena: Za Mastolove (separatore ulja i masti organskog porijekla), za odvode iz kuhinja restorana, za kanalizacijske sisteme i slično.


Doziranje: Startno doziranje održavanja dobre protočnosti cijevi: 75ml po odvodu 3-4 puta sedmično. Doziranje kod redovnog održavanja: 75 ml na odvod 1-2 puta sedmično. Za duge cijevi i komplicirane odvodne sisteme možete dozirati 10 ml/metru dužnom cijevi. Za primjenu kod mastolova: oko 1 ml/ dan po posluženom obroku kao i za površine pisoara itd.... razrijediti LCD002 za 50% sa vodom i primjeniti prskanjem 1-2 puta sedmično.


Sastav: LCD002 su nepatogeni mikroorganizmi. Specifična gustina: 1+0,05/1-0,05.pH-vrijednost u zasićenoj otopini:7, miris: ugodan, boja: zelena.


Čuvanje: Može se skladištiti 18 mjeseci na sobnoj temperaturi, zaštićeno od direktnog sunčevog svjetla ili zamrzavanja.


Pakovanje: 250ml.


Rok trajanja: naznačen na deklaraciji 

bottom of page